Antena 3 CNN Externe Cât a stat polițistul cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd. Reconstituirea unei importante publicații americane

Cât a stat polițistul cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd. Reconstituirea unei importante publicații americane

Cotidianul The New York Times a realizat o reconstituire a morţii lui George Floyd, în baza imaginilor surprinse în timp ce era imobilizat brutal de agenţi de poliţie în Minneapolis.

Cât a stat polițistul cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd. Reconstituirea unei importante publicații americane
Sursa foto: Hepta
02 Iun 2020   •   08:40

"Cotidianul The New York Times a realizat reconstituirea morţii lui George Floyd pe 25 mai. Imaginile surprinse de sistemele de supraveghere, înregistrările martorilor şi documente oficiale arată cum o serie de acţiuni ale ofiţerilor s-au dovedit a fi fatale", precizează publicaţia.

În data de  25 mai, agenţi ai poliţiei din Minneapolis l-au arestat pe George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, după ce vânzătorul unui magazin a sunat la 911 acuzând că bărbatul plătise ţigări cu bani falși.

La 17 minute după sosirea primului echipaj de poliţie, Floyd era în stare de inconştienţă, fiind imobilizat de trei agenţi de poliţie şi nemaiavând semne vitale.

Prin imaginile oferite de martori și de camerele de supraveghere și cu ajutorul documentelor oficiale, The New York Times a reconstituit detaliat minutele care au condus la moartea lui George Floyd. "Imaginile noastre relevă o serie de acţiuni care au încălcat politicile Departamentului de Poliţie din Minneapolis şi s-au dovedit a fi fatale, lăsându-l pe George Floyd în imposibilitatea de a respira, deşi atât el, cât şi martorii cereau ajutorul", scrie NYT.

A doua zi după moartea lui George Floyd, Poliţia din Minnesota i-a demis pe toţi cei patru agenţi de poliţie implicaţi în incident, iar, vineri, procurorul comitatului Hennepin, Mike Freeman, a anunţat inculparea pentru crimă şi omor din culpă a lui Derek Chauvin, poliţistul care îl presase pe bărbat la pământ.

Polițistul Derek Chauvin, a ţinut genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de  8 minute şi 46 de secunde, conform actului de inculpare. Imaginile arată că Derek Chauvin nu a ridicat piciorul nici măcar când Floyd îşi pierduse cunoştinţa, ţinându-l încă un minut după sosirea paramedicilor.

Moartea lui George Floyd a generat proteste violente masive în numeroase oraşe din Statele Unite.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: George Floyd
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close