O adolescentă din Danemarca, vinovată de planificarea unor atacuri cu bombă. Tânăra voia să pună dispozitive explozive în două şcoli

17 Mai 2017   •   08:57
O adolescentă din Danemarca, vinovată de planificarea unor atacuri cu bombă. Tânăra voia să pună dispozitive explozive în două şcoli Foto: pixabay.com

O adolescentă din Danemarca, în vârstă de 17 ani, a fost găsită vinovată de planificarea unor atacuri cu bombă. Tânăra intenţiona să plaseze mai multe dispozitive explozive în două şcoli.

Tânăra s-a convertit la Islam şi a încercat să organizeze un atac terorist încă de la vârsta de 15 ani. În posesia ei s-au descoperit substanţe chimice folosite pentru fabricarea unor dispozitive explozive artizanale denumite TATP.

Judecătorul Peder Christensen a mai precizat că fata a pregătit două atacuri cu bombă la şcoala Holbaek, aflată la 65 de kilometri de Copenhaga, şi la şcoala Jewish Caroline din capitala daneză.

Procurorii cer încarcerarea ei într-un centru pentru boli psihice, după ce avocatul fetei a pledat pentru necesitatea ajutorului de specialitate.

 

 

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close