Antena 3 CNN Externe O agenţie de presă iraniană solicită un interviu cu Barack Obama

O agenţie de presă iraniană solicită un interviu cu Barack Obama

O agenţie de presă iraniană solicită un interviu cu Barack Obama
Sursa foto: Barack Obama
12 Feb 2009   •   11:12

Agenţia de presă a Guvernului iranian, IRNA, a cerut un interviu preşedintelui american, Barack Obama, anunţă AFP. În urmă cu puţin timp, Barack Obama declara că susţine restabilirea dialogului dintre Iran şi SUA.
Maghsoud Amiriab, şeful biroului IRNA la New York, a declarat: "Am solicitat un interviu şi sperăm la un răspuns pozitiv. Încă mai aşteptăm". Acesta a adăugat: "În principal, vrem să ştim care sunt opiniile diferite la care ar trebui să ne aşteptăm din partea preşedintelui Obama faţă de administraţia precedentă", a explicat jurnalistul iranian.
Maghsoud Amiriab nu a precizat încă locul unde se va desfăşura interviul, în cazul în care agenţia va primi un răspuns pozitiv. "Acesta este unul dintre obstacole, suntem într-o mare închisoare, cu o rază de 25 de mile", a spus şeful IRNA.
Jurnaliştilor din anumte ţări, inclusiv Iranul, le sunt impuse restricţii restricţii de călătorie în interiorul Statelor Unite. Chiar dacă sunt acreditaţi la New York sau la ONU, ei se pot deplasa numai pe o rază de 40 de kilometri în jurul centrului oraşului.
Marţi, preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat că ţara sa este dispusă să dialogheze cu Statele Unite, însă numai dacă acest dialog va fi purtat de pe poziţii de egalitate şi respect reciproc. Asta după ce , luni, Barack Obama a declarat că în viitorul apropiat ar trebui să se aşeze la masa discuţiilor "faţă în faţă".
Ultima oară când cele două state au avut relaţii diplomatice a fost în 1980. Cele două ţări au păreri diferite referitoare la probleme precum programul nuclear iranian.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close