Antena 3 CNN Externe O alpinistă franceză a fost DEVORATĂ de vulturi

O alpinistă franceză a fost DEVORATĂ de vulturi

O alpinistă franceză a fost DEVORATĂ de vulturi
07 Mai 2013   •   13:15

Trupul unei femei decedate, după ce a căzut de pe un versant muntos din Franţa, a fost devorat de vulturi în doar 45 de minute, înainte ca echipele de salvare sa ajungă la ea.
Alpinista, de 52 de ani, se căţăra cu doi prieteni în Pirineii francezi şi a căzut în gol de la o înălţime de aproape 300 de metri, relatează TF1. Corpul neînsufleţit al femeii a fost mâncat de vulturi în mai puţin de o oră.

"Când am găsit-o, nu mai rămăsese decât oase, haine şi pantofii femeii. Atunci când am survolat zona cu elicopterul am observat mai mulţi vulturi, dar nu ne-am dat seama ce făceau la sol", a declarat salvamontistul Didier Pericou.

The Times of London precizează că vulturii pleşuvi (Gyps fulvus) sunt o specie protejată, iar vânătoarea lor este interzisă.
Fermierii locali au făcut numeroase apeluri la autorităţi, sesizând faptul că numărul acestor păsări a crescut îngrijorător.
Vulturii se hrăneau până de curând cu animalele moarte ale fermierilor, dar o lege a UE a interzis această practică, obligându-i pe oameni să incinereze bovinele şi ovinele moarte.
În aceleaşi plângeri înaintate oficialităţilor locale, 42 de fermieri pretind compensaţii materiale pentru animalele domestice atacate şi ucise de vulturii prădători.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close