Antena 3 CNN Externe O altă țară din Europa declară război Statului Islamic și trimite avioane de luptă în Orientul Mijlociu

O altă țară din Europa declară război Statului Islamic și trimite avioane de luptă în Orientul Mijlociu

O altă țară din Europa declară război Statului Islamic și trimite avioane de luptă în Orientul Mijlociu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Iul 2016   •   15:49

Patru avioane F-16 şi 210 militari polonezi au plecat luni spre Kuweit pentru a participa la operaţiunea Inherent Resolve (OIR), condusă de americani şi aliaţii lor împotriva grupării Stat Islamic, a anunţat luni armata poloneză, potrivit AFP.

Polonia şi-a ţinut astfel promisiunea de a trimite soldaţi în Orientul Mijlociu înainte de summitul NATO, care va avea loc pe 8 şi 9 iulie la Varşovia.

'Avioanele vor efectua misiuni de recunoaştere şi vor desfăşura activităţi de pregătire', a declarat purtătorul de cuvânt al bazei aeriene de la Lask (centru) unde au staţionat avioanele şi militarii înainte de a pleca spre Kuweit.

"Vom patrula şi îi vom sprijini pe aliaţii noştri acolo unde teroriştii ameninţă pacea şi securitatea. Este o adevărată manifestare a solidarităţii noastre în cadrul NATO', a declarat ministrul polonez al apărării Antoni Macierewicz.

'Este o misiune cu o semnificaţie aparte, deoarece este prima misiune a avioanelor F-16 ale armatei poloneze de acest gen', a spus ministrul. 'Misiunea are drept scop protejarea civililor care sunt ucişi şi ameninţaţi, expuşi în fiecare zi atrocităţilor comise de terorişti care luptă împotriva compatrioţilor lor', a adăugat oficialul polonez.

Temându-se pentru securitatea sa în faţa Rusiei vecine, Polonia îşi demonstrează astfel sprijinul pentru Statele Unite şi alte ţări membre ale NATO pentru combaterea pericolelor pe flancul sudic, aşteptând în schimb sprijin pentru consolidarea flancului estic al Alianţei.

După aderarea sa la NATO în 1999, Polonia a participat la coaliţiile militare internaţionale din Irak şi Afganistan.

×
Subiecte în articol: avioane de lupta ISIS statul islamic
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close