Antena 3 CNN Externe O americancă a fost ucisă în timp ce lupta cot la cot cu rebelii sirieni

O americancă a fost ucisă în timp ce lupta cot la cot cu rebelii sirieni

O americancă a fost ucisă în timp ce lupta cot la cot cu rebelii sirieni
Sursa foto: Foto: AFP
31 Mai 2013   •   13:17

O americancă convertită la islam, după ce s-a îndrăgostit de un emigrant arab, a fost ucisă în timp ce lupta pentru rebelii din opoziţia siriană, alături de un camarad din Marea Britanie şi alt bărbat neidentificat, anunţă Biroul Federal de Investigaţii (FBI).

Nicole Lynn Mansfield, de 33 de ani, a fost mai înâi identificată de un post de televiziune sirian, care a transmis imagini cu permisul ei auto. Femeia purta un văl islamic, şi conform actului de identitate, adresa ei era în Flint, Michigan, după cum relevă Detroit Free Press. Canalele de ştiri de la Damasc spun că Mansfield şi ceilalţi doi bărbaţi au fost ucişi în luptă de către militarii armatei siriene.


Doi agenţi FBI au confirmat că familia femeii locuieşte în Michigan, dar rudele sale nu cred în veridicitatea veştilor sumbre. Una dintre mătuşile ei spun că nu se cunoşteau prea multe despre arabul cu care se măritase, dar aflaseră că ei divorţaseră cu trei ani în urmă.

"M-am săturat. Nu cred că era teroristă, dar numai Dumnezeu ştie", a menţionat Monica Mansfield Speelman, mătuşa lui Nicole, pentru sursa citată. "Mă deranja foarte tare că se convertise la islam şi purta vălul ală ciudat", a mai spus femeia, care nu crede că este vorba de nepoata ei: "Nu ştiu sigur dacă-i vorba despre ea. Ultima oară câna am vorbit, mi-a spus că pleacă din Siria şi nu mai are de gând să se întoarcă".

Nicole Lynn Mansfield a fost crescută şi educată în credinţa bisericii baptiste, iar tatăl ei a lucrat pentru linia de producţie a General Motors. Ea a lăsat în urmă o fiică de 18 ani.
"Avea o inimă de aur, dar era foarte influenţabilă. Cred că i-au spălat creierul", adaugă şi bunica lui Nicole, Carole.

×
Subiecte în articol: Siria rebeli sirieni
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close