Antena 3 CNN Externe O angajată FBI s-a căsătorit cu un membru al grupării ISIS pe care îl investiga. Ce a pățit femeia imediat după nuntă

O angajată FBI s-a căsătorit cu un membru al grupării ISIS pe care îl investiga. Ce a pățit femeia imediat după nuntă

O angajată FBI s-a căsătorit cu un membru al grupării ISIS pe care îl investiga. Ce a pățit femeia imediat după nuntă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
03 Mai 2017   •   09:01

Daniela Greene, o fostă angajată FBI, traducătoare de limba germană cu cea mai înaltă autorizație de securitate, a fugit în 2014 în Siria pentru a se căsători cu un membru al grupării ISIS pe care trebuia să-l investigheze.

Povestea femeii trebuia să rămână ascunsă deoarece presupune o breșă gravă în securitatea Biroului și nu a fost publicată niciodată, informează CNN.

Daniela Green a hotărât să fugă în Siria pentru a se căsători cu bărbatul pe care îl iubea. Ea și-a mințit superiorii în 2014 spunându-le că dorește un concediu pentru a-și vizita părinții în Germania. De fapt, ea a mers în Turcia, iar de acolo ajutată de militanți ISIS a ajuns la Denis Cuspert. Un terorist, membru ISIS, originar din Germania, care fusese cunoscut ca rapper, înainte de a se converti la islamism și a deveni apoi recrutor pentru Statul Islamic în mediul online.

Potrivit Libertatea.ro, povestea a durat doar câteva săptămâni după nunta cu teroristul. Femeia în vârstă de 38 de ani a conștientizat greșeala pe care a făcut-o și s-a întors în Statele Unite. La întoarcerea în țară aceasta a fost arestată imediat și a colaborat cu autoritățile. Nu există informaţii despre cum a reuşit să fugă din teritoriile controlate de jihadiştii Statului Islamic, dar odată ajunsă înapoi în SUA a pledat vinovată pentru mărturie falsă în legătură cu terorismul internațional și a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare. 

În prezent, femeia a fost eliberată și lucrează ca hostess într-un hotel.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close