O apropiată a lui Hillary Clinton este suspectată de fraudă în alegerile primare democrate din 2008

de A.M    |    12 Mar 2014   •   09:05
O apropiată a lui Hillary Clinton este suspectată de fraudă în alegerile primare democrate din 2008

O fostã consilieră apropiată a lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate din 2008 ar fi finanţat activităţi de campanie în mod ilegal, potrivit unor documente judiciare americane publicate marţi de către Washington Post, relatează MEDIAFAX.
   
Un om de afaceri, Jeffrey Thompson, a pledat vinovat, luni, într-un caz separat de finanţare electorală în alegerile pentru Primăria Washington. Însă, în documente de la Parchetul federal, datate la 7 martie şi publicate de cotidian, Thompson povesteşte cum consiliera lui Hillary Clinton Minyon Moore l-a convins în 2008 să finanţeze discret activităţi electorale ale candidatei democrate.
   
Nicio probă nu o implică în mod direct de Hillary Clinton. Campania sa este desemnată în documente sub titlul "campanie prezidenţială 1".
   
Numele lui Minyon Moore nu apare nici el în documente, în care este citat un "individ A", dar potrivit Washington Post este vorba despre această consilieră.
   
Minyon Moore este prezentată ca o apropiată a fostului preşedinte Bill Clinton şi soţiei acestuia, angajată în 2008 într-o adevărată luptă fratricidă împotriva lui Barack Obama în vederea obţinerii nominalizării democrate în alegerile prezidenţiale.
   
Potrivit planului descris de către Thompson, Minyon Moore conducea această campanie din umbră, în patru state americane şi la Porto Rico, unde aveau loc alegeri primare strânse.
   
De exemplu, banii lui Thompson au fost utilizaţi, potrivit acestuia, pentru remunerarea activiştilor din cadrul unei asociaţii pentru apărarea drepturilor hispanicilor, pentru ca aceştia să desfăşoare o campanie din uşă-n uşă pentru Hillary Clinton.
   
În total, cheltuielile s-au ridicat la 608.750 de dolari.

Parteneri
x close