Antena 3 CNN Externe O bandă de hoţi români care acţionau la comandă, anihilată de poliţia spaniolă

O bandă de hoţi români care acţionau la comandă, anihilată de poliţia spaniolă

O bandă de hoţi români care acţionau la comandă, anihilată de poliţia spaniolă
Sursa foto: banda hoti spania
05 Feb 2009   •   10:33

Poliţia spaniolă a arestat 25 de români, membri ai unei bande deosebit de periculoase care a comis jafuri în numeroase provincii ale ţării. Potrivit poliţiei, banda avea "o structură de tip militar şi o disciplină de fier". Şeful grupării, care locuia pe insula Ibiza, a fost reţinut pe aeroportul din Madrid, de unde intenţiona să fugă în România.
Gruparea românilor este descrisă ca o "organizaţie militarizată" împărţită în trei ramuri - Madrid, Valencia şi în Insulele Baleare. Pornind de aici, răufăcătorii puteau jefui locuinţe sau magazine pe întreg teritoriul Spaniei. Ei primeau adesea informaţii de la persoane angajate chiar la obiectivele vizate ? cel mai probabil, tot imigranţi români. Bandiţii săvârşeau şi jafuri "la comandă", plătite în avans. Foarte bine organizaţi, români dispuneau între altele de dispozitive care scoteau din uz alarmele electronice şi anihilau câinii de pază.
Şeful bandei, un bărbat de 41 de ani, a fost arestat pe aeroportul din Madrid. Convins că a scăpat de poliţişti, el se pregătea să ia avionul spre România, cu 23.000 de euro asupra sa.
Oamenii legii au confiscat, din ascunzătorile bandei, monezi vechi de argint, bijuterii, valută, o mare cantitate de parfumuri, haine de firmă şi alte obiecte, estimate la 80.000 de euro. Poliţiştii sunt convinşi însă că valoarea totală a jafurilor este cu mult mai mare.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Madrid Valencia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close