Antena 3 Externe O barcă gonflabilă, în care s-ar fi aflat şi doi români, s-a răsturnat pe fluviul Rin. Mai multe persoane au murit

O barcă gonflabilă, în care s-ar fi aflat şi doi români, s-a răsturnat pe fluviul Rin. Mai multe persoane au murit

30 Mai 2019   •   20:36
O barcă gonflabilă, în care s-ar fi aflat şi doi români, s-a răsturnat pe fluviul Rin. Mai multe persoane au murit
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Cel puţin trei persoane au murit joi după răsturnarea unei ambarcaţiuni gonflabile pe fluviul Rin, la frontiera franco-germană, una dintre victime fiind o fetiţă germană dintr-un grup în care se aflau şi români, relatează agenţiile AFP şi DPA. 

''Trei persoane au decedat, printre care şi un martor care a încercat să salveze ocupanţii ambarcaţiunii şi o fetiţă de şase ani'', a anunţat prefectura din Bas-Rhin într-un comunicat citat de AFP. Conform aceluiaşi comunicat, fetiţa decedată, în vârstă de şase ani, şi încă o fetiţă dată dispărută sunt de naţionalitate germană. Încă o persoană se află la spitalul din localitatea Selestat. 

Ele făceau parte dintr-un grup de şapte turişti veniţi din Germania, dintre care patru se aflau în acea ambarcaţiune, doi adulţi şi doi copii. Cei doi adulţi sunt români, alţi trei români din acelaşi grup fiind rămaşi pe malul râului, menţionează AFP. 

În momentul răsturnării bărcii, mai multe persoane au sărit în apă în ajutor. Autorităţile germane şi franceze s-au mobilizat apoi în operaţiunea de salvare pentru a găsi fetiţa dată dispărută. Cealaltă fetiţă a fost transportată cu elicopterul la spitalul din oraşul german Freiburg, dar acolo a decedat. 

Agenţiile de presă nu precizează dacă a treia persoană decedată este unul dintre românii aflaţi în barca gonflabilă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close