Antena 3 CNN Externe O baterie ucraineană Buk-M1 era OPERAŢIONALĂ la ora prăbuşirii MH-17

O baterie ucraineană Buk-M1 era OPERAŢIONALĂ la ora prăbuşirii MH-17

O baterie ucraineană Buk-M1 era OPERAŢIONALĂ la ora prăbuşirii MH-17
Sursa foto: Foto: Reuters
18 Iul 2014   •   13:24

În ziua de joi, când avionul Malaysian Airlines a fost aparent doborât de o rachetă desupra Ucrainei, o baterie antiaeriană BUK, aparţinând forţelor de la Kiev, era operativă în regiune, arată un comunicat al Ministerului de Apărare rus, care contrazice declaraţiile oficialilor ucraineni.

Sistemul antiaerian a fost dispus într-un loc de unde putea lansa o rachetă asupra avionului de pasageri. Potrivit comunicatului rus, radiaţiile emise de această baterie au fost depistate de radarele armatei ruse.

"Armata rusă a detectat ieri, 17 iulie, activitatea unui radar Kupol, amplasat la bordul unei baterii Buk-M1, în apropiere de localitatea Styla (un sat aflat la 30 km sud de Donetsk)", relevă acelaşi comunicat.

Potrivit surselor oficiale ruseşti, radarul putea furniza date precise unei alte baterii dispusă în zonă, care se afla în poziţie de tragere la acea oră.

Anterior, autorităţile de la Kiev spuneau că nu puteau trage o rachetă spre avionul civil, din simplul motiv că nu au dispus niciun sistem BUK în regiune.

Avionul Malaysian Airlines MH17, cu aproape 300 de persoane la bord, s-a prăbuşit ieri, în timp ce survola regiunea ucraineană Donetsk.
Potrivit informaţiilor preliminare, aparatul ar fi fost doborât de o rachetă sol-aer, dar atât autorităţile de la Kiev, cât şi miliţiile separatise pro-ruse, îşi declină responsabilitatea şi se învinovăţesc reciproc.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close