O biserică ortodoxă istorică a ars din temelii chiar în ziua de Paști

02 Mai 2016   •   12:19
O biserică ortodoxă istorică a ars din temelii chiar în ziua de Paști

Un adevărat infern a mistuit o biserică istorică din Manhattan, duminică noaptea, la doar câteva ore după ce creștinii ortodoxi au sărbătorit Paștile. Incendiul de la Catedrala Sârbă Ortodoxă a Sfântului Sava a pornit la ora locală 18.50, în apropiere de Broadway. Focul s-a extins cu repeziciune, iar când pompierii au ajuns zece minute mai târziu acoperișul era deja cuprins de flăcări. 

”Este o zi foarte tristă. Paștile este cea mai sfântă zi din an pentru creștini. Astăzi este Paștile ortodox și oamenii au venit la slujbă aici, în dimineața asta”, a declarat Daniel Nigro, șeful pompierilor din New York. 

Vestea bună este că nimeni nu a fost rănit în incendiu. Vestea proastă este că biserica a fost distrusă de incendiu. Îngrijitorul bisericii, Slobodan Ljubenko, în vârstă de 69 de ani, a încercat să stingă focul, dar a suferit o mică intoxicație cu fum și a fost necesară salvarea lui. 

 

Biserica a fost realizată de arhitectul Richard Upjohn în anii 1850, în stil englezesc gotic renascentist. Biserica Ortodoxă din Serbia a cumpărat-o în 1944 și a redenumit-o, iar în 1968 ea a devenit monument istoric al orașului. 

x close