Antena 3 CNN Externe O bombă a stat trei săptămâni în sediul FBI Detroit, fără a fi remarcată

O bombă a stat trei săptămâni în sediul FBI Detroit, fără a fi remarcată

O bombă a stat trei săptămâni în sediul FBI Detroit, fără a fi remarcată
Sursa foto: Foto: patdollard.com
25 Mar 2011   •   19:04

Un american din Chicago va fi judecat în instanţă, după ce a plantat o bombă în sediul FBI din Detroit. Potrivit AFP, dispozitivul explozibil a fost detectat după trei săptămâni, timp în care nimeni nu l-a remarcat.

Bărbatul acuzat este inginer, are 42 de ani şi riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Potrivit unui comunicat transmis de FBI, în data de 25 februarie, a fost găsită o geantă în exteriorul unei clădiri care adăposteşte mai multe administraţii federale, între care şi FBI. Agentul poliţiei federale care a găsit-o a anunţat securitatea, a explicat FBI într-un comunicat.

Un gardian a raportat pachetul, pe care l-a pus apoi deoparte, fără a-l controla. Brigada antiteroristă a fost chemată abia la 18 martie, ziua în care pachetul a fost scanat cu raze X. Controalele au arătat că era  o cutie metalică plină cu cabluri şi componente electrice.

Agenţii Biroului Federal de Informaţii au reuşit să-i dea de urmă indractorului pornind de la geantă şi de la mecanismele găsite în ea. Astfel aceştia  FBI a ajuns la un magazin de mobilier din Iron Mountain, un oraş din Michigan, în nordul SUA, situat la 800 de kilometri de Detroit.

De asemenea, poliţia locală le-a spus anchetatorilor că a primit mai multe faxuri în cursul nopţii de la un anume Gary John Mikulich. Bărbatul detesta FBI şi un "aşa-zis fişier" al acestuia, responsabil potrivit afirmaţiilor sale de moartea tatălui său şi a mii de persoane.

Potrivit procesului verbal, suspectul deţine o maşină albă care corespunde celei descoperite în înregistrările camerelor de securitate de la magazinul de mobilier din Iron Mountain.

×
Subiecte în articol: bomba FBI Detroit
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close