Antena 3 CNN Externe O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită la Londra. Sute de oameni au fost evacuaţi

O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită la Londra. Sute de oameni au fost evacuaţi

O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită la Londra. Sute de oameni au fost evacuaţi
Sursa foto: Foto: Sgt Rupert Frere RLC/ standard.co.uk
24 Mar 2015   •   09:16

O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită luni pe un şantier în cartierul Bermondsey din sud-estul Londrei, provocând evacuarea a două şcoli şi a sute de persoane, potrivit autorităţilor locale, scrie AFP.

Bomba de 1,5 metri lungime şi cântărind 455 de kilograme se afla de 70 de ani sub un azil de bătrâni în acest cartier dens populat din capitala britanică.

Între 300 şi 400 de apartamente şi magazine, situate în perimetrul de securitate de 400 de metri stabilit de poliție în jurul locului unde a fost descoperită bomba, au fost evacuate precum şi două şcoli, au declarat pe site-ul lor autorităţile locale din Southwark.

"Este o bombă germană din Al Doilea Război Mondial", a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, adăugând că experţii în deminare vor continua să lucreze acolo marţi.

Descoperirile de bombe neexplodate datând din Al Doilea Război Mondial nu sunt rare la Londra, bombardată intens între 1940 şi 1941 în timpul Blitz-ului (atacul aerian german împotriva Regatului Unit n.r.).

Pompierii capitalei au anunţat că alte şapte bombe au fost descoperite între 2009 şi 2014 şi cinci grenade de mână dintre care niciuna nu a explodat.


Foto: Sgt Rupert Frere RLC/ standard.co.uk

×
Subiecte în articol: bomba Marea Britanie
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close