Antena 3 CNN Externe O britanică, prea ?proastă? pentru a avea grijă de propriul copil

O britanică, prea ?proastă? pentru a avea grijă de propriul copil

O britanică, prea ?proastă? pentru a avea grijă de propriul copil
Sursa foto: fetita
31 Mai 2009   •   20:34

O curte de judecată din Marea Britanie ar putea despărţi definitiv un copil de trei ani de mama sa, pe motiv că aceasta este prea...proastă. Femeia a depus deja plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, anunţă Daily Mail.

În vârstă de 24 de ani, femeia nu a fost niciodată acuzată că şi-ar fi abuzat fiica fizic sau emoţional. Singurul motiv pe care autorităţile l-au invocat când i-au retras dreptul de a avea grijă de copil este ?incapacitatea intelectuală? a femeii.

?Sunt total dezamăgită de autorităţi. Tot ce vreau să fac este să am grijă de fiica mea şi ele sunt hotărâte să nu mă lase?, a declarat femeia care nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea.

?În prezent, am dreptul să-mi văd fiica o dată la două săptămâni. Peste trei luni, nu voi mai avea dreptul de a o vedea?, a povestit femeia.

Britanica a făcut deja apel la CEDO. În plus, aceasta a solicitat o nouă evaluare a ordinului de adopţie emis de autorităţi.

Fetiţa s-a născut prematur în 2006. Încă de la externarea din maternitate, copilul a fost luat de autorităţi din grija mamei şi a fost dat unei asistente maternale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CEDO Marea Britanie femeie copil
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close