Antena 3 CNN Externe O bunicuţă din Marea Britanie, desemnată de BBC "cercetătorul amator al anului"

O bunicuţă din Marea Britanie, desemnată de BBC "cercetătorul amator al anului"

O bunicuţă din Marea Britanie, desemnată de BBC "cercetătorul amator al anului"
Sursa foto: Foto: atomicshrimp.com
16 Sep 2010   •   19:33

O bătrână din Marea Britanie a fost desemnată de către postul de televiziune BBC "cercetătorul-amator al anului", pentru cercetările efectuate de aceasta cu privire la sistemul de orientare al melcilor.

Ruth Brooks, o bunicuţă în vârstă de 69 de ani din oraşul britanic Devon, a descoperit că melcii sunt capabili să îşi regăsească locurile de "păşunat" preferate cu o acurateţe de "până la 30 de metri". Pentru acest lucru, femeia a efectuat o serie de experimente în propria grădină şi în parcul din jurul unui campus universitar din apropiere, informează AFP.

Invitată în emisiunea "Material World", difuzată de postul Radio 4, Ruth Brooks a declarat că este uimită de "numărul foarte mic de cercetări ştiinţifice publicate pe plan mondial" despre sistemul de orientare al melcilor. Astfel, după spusele ei, au fost efectuate doar două studii pe acest domeniu, primul în Suedia, în 1950, iar al doilea, în Statele Unite, în 1975.

Bătrâna cercetătoare a făcut schimb de melci cu vecina ei pe parcursul experimentelor, vopsindu-i în culori diferite pentru a monitoriza mai uşor traseul acestora şi pentru a calcula astfel distanţele parcurse. Ruth a declarat că cercetările în acest domeniu vor continua.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close