Antena 3 CNN Externe O campanie turistică de râs: Francezii sunt îndemnaţi...să zâmbească

O campanie turistică de râs: Francezii sunt îndemnaţi...să zâmbească

O campanie turistică de râs: Francezii sunt îndemnaţi...să zâmbească
Sursa foto: zambet
15 Iul 2009   •   10:22

Zâmbiţi, vă rog! Acesta este îndemnul autorităţilor din domeniul turismului pentru cetăţenii francezi. După ce numărul turiştilor a scăzut îngrijorător din cauza situaţiei economice mondiale, dar şi din cauza proastei reputaţii a francezilor, autorităţile pariziene din domeniul turismului le-au adresat o rugăminte simplă cetăţenilor: să zâmbească.

Numărul turiştilor care aleg să viziteze Parisul a scăzut cu 17 %, de la începutul acestui an, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2008, arată Reuters.

Oficialii din domeniu încearcă din răsputeri să schimbe percepţia turiştilor potrivit căreia francezii sunt reci şi neprietenoşi. ?Ambasadori ai zâmbetului? au fost poziţionaţi în cele mai populare locuri din Paris. Aceştia au misiunea de a întâmpina turiştii şi de a-i face să se simtă bine veniţi.

?Trebuie să atragem turiştii cu gesturi simple. Nu e nimic mai plăcut decât un zâmbet?, susţine Paul Roll, şeful Comisiei de Turism din Paris.

În luna mai, Parisul s-a clasat pe locul întâi în topul celor mai supraestimate oraşe, din cauza preţurilor mari şi a localnicilor neprietenoşi.

?Dacă vrem ca turismul, care a generat mai mult de două milioane de locuri de muncă, să rămână un sector economic major, trebuie să fie susţinut de toţi cetăţenii francezi?, a declarat Daniel Fasquelle, fondatorul Asociaţiei Turismului.

Campania zâmbetelor nu este singura măsură luată de francezi în domeniul turismului. Acum, potenţialii turiştii pot efectua vizite virtuale pe celebrul bulevard Champs-Elysees, la adresa www.champselysees.org.

Francezii nu sunt cunoscuţi numai ca gazde neprietenoase, dar şi ca turişti pretenţiosi şi nepoliticoşi. Francezii s-au clasat pe ultimul loc în topul celor mai buni turişti, pentru că sunt zgârciţi şi nu vorbesc limbi străine.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: francezi paris
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close