x close

O carte a lui George Washington s-a vândut pentru aproape 10 milioane de dolari

de G.S.    |    23 Iun 2012   •   09:38
O carte a lui George Washington s-a vândut pentru aproape 10 milioane de dolari 416 Foto: votebowen.wordpress.com

O colecţie istorică de texte ale Congresului care a aparţinut primului preşedinte american George Washington şi include o copie adnotată a Constituţiei, a fost achiziţionată vineri de la casa de licitaţii Christie's din New York cu 9,82 milioane de dolari, relatează AFP.
   
Cartea cu copertă din piele este semnată de preşedinte pe prima pagină şi a fost legată special pentru el în 1789, primul său an la preşedinţie.
   
Pe marginea textului Constituţiei, George Washington a adăugat mai multe paranteze şi câteva note marginale.
   
Volumul a fost achiziţinat de asociaţia Mount Vernon Ladies, care se ocupă cu conservarea rezidenţei istorice a fostului preşedinte de la Mount Vernon (Virginia, în est).
   
Opera se va întoarce la reşedinţa preşedintelui pentru a fi expusă începând cu anul viitor, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă Ann Bookout, una dintre responsabilele domeniului de la Mount Vernon.
   
Preţul de 9,8 milioane de dolari este de trei ori ami mare ca estimările iniţiale, plasate între 2 şi 3 milioane de dolari. Acesta reprezintă un record pentru o carte care a aparţinut preşedintelui Washington.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati