Antena 3 CNN Externe O centrală nucleară britanică a fost oprită din cauza creşterii anormale a radiaţiilor

O centrală nucleară britanică a fost oprită din cauza creşterii anormale a radiaţiilor

O centrală nucleară britanică a fost oprită din cauza creşterii anormale a radiaţiilor
Sursa foto: Foto: Reuters
31 Ian 2014   •   15:41

Activitatea facilităţii nucleare Sellafield, din nord-vestul Angliei, a fost oprită vineri dimineaţă, din cauza creşterii periculoase a nivelului de radiaţii emise

Angajaţii care lucrează aici au fost sfătuiţi să nu vină la serviciu, fiind păstrat doar personalul strict necesar în astfel de situaţii, anunţă presa britanică.

Moştenire a Războiului Rece, centrul de la Sellafield a produs multă vreme plutoniu (din anul 1950), combustibil pentru centrale nucleare, iar centrala nucleară a funcţionat din 1956 până în 1983. Una dintre clădirile de aici este considerată a fi drept "cea mai toxică clădire industrială din Europa occidentală"

În prezent, Sellafield, prelucrează deşeurile radioactive rămase în urma programului de dezvoltare a arsenalului nuclear britanic.
În iunie 2012, autorităţile de la Londra au anunţat că vor închide în totalitate acest edificiu, existând îngrijorări reale privind alterarea gravă a mediului. De menţionat că potrivit serviciilor speciale de spionaj, centrala ar putea fi şi ţinta unui atentat terorist.

×
Subiecte în articol: centrala nucleara
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close