Antena 3 CNN Externe O cisternă plină cu benzină a explodat într-un tunel submarin din Norvegia. O parte din tunel s-a sufundat şi este complet inundat

O cisternă plină cu benzină a explodat într-un tunel submarin din Norvegia. O parte din tunel s-a sufundat şi este complet inundat

O cisternă plină cu benzină a explodat într-un tunel submarin din Norvegia. O parte din tunel s-a sufundat şi este complet inundat
15 Iul 2015   •   14:29

Un autocamion cisternă s-a ciocnit de parapeţi şi a explodat într-un tunel submarin din Bremanger, Norvegia.

Potrivit autorităţilor, tirul era încărcat cu 16.500 litri de benzină.

Accidentul a avut loc în tunelul Skate Staraum, care parţial s-a scufundat.

Şoferul cisternei, Tore Myrestrand, a povestit pentru TV2 că remorca s-a desprins în timpul mersului de capul-tractor şi s-a izbit puternic de peretele tunelului.

El a reuşit să oprească la capătul tunelului şi i-a oprit pe şoferi să intre, avertizându-i de pericolul iminent la care se expun.

Tunelul leagă rutier oraşele Bremangerlandet şi Freya, are o lungime de 1890 de metri şi se întinde la o adâncime de 91 de metri sub nivelul mării.


Deocamdată nu există informaţii despre alte eventualele victime prinse în interior, dar trei persoane au fost scose şi internate în spital, ele fiind intoxicate cu fum.

Mai multe locuinţe din zonă au fost evacuate.

Poliţia locală a transmis că nivelul apei este atât de mare în tunel, încât echipajelor de urgenţă le este practic imposibil să intervină, iar acestea au fost retrase la suprafaţă.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close