Antena 3 CNN Externe O clinică britanică organizează un concurs care are ca premiu un ovul

O clinică britanică organizează un concurs care are ca premiu un ovul

O clinică britanică organizează un concurs care are ca premiu un ovul
14 Mar 2010   •   19:41

Bridge Centre, o clinică de fertilitate din Marea Britanie, pune "la bătaie" un ovul, în cadrul unui concurs prin care încearcă să îşi promoveze serviciile de selecţie a "unui profil" pentru un viitor copil, informează AFP. În Marea Britanie, vânzarea ovulelor pentru profit este interzisă. Reprezentanţii clinicii susţin, însă, că tratamentul de fertilitate are loc în Statele Unite.

Câştigătoarea poate selecta donatoarea ovulului în funcţie de educaţie, origine socială sau caracteristici rasiale.

Femeile interesate de fertilizarea in vitro sunt invitate să participe la un seminar organizat de GIVF Fairfax, o clinică din SUA, cu care colaborează Bridge Centre. Una dintre participante va beneficia de tratament gratuit pentru inseminare în SUA, în valoare de 13.000 de lire (14.300 de euro).

În Marea Britanie, donaţiile de ovule sunt puţine, vânzarea pentru profit a acestora fiind interzisă. În plus, potrivit legislaţiei britanice, donatoarele trebuie să fie identificate şi contactate în momentul în care copilul rezultat din ovulul lor atinge vârsta de 18 ani.

În Statele Unite, însă, legislaţia permite femeilor să îşi vândă ovule. Preţul acestora poate ajunge şi la 10.000 de dolari.

La clinica GIVF, donatoarele de ovule trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 19 şi 32 de ani şi o educaţie superioară. În plus, fumătoarele şi femeile cu probleme de greutate nu sunt acceptate.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: concurs Marea Britanie
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close