Antena 3 CNN Externe O comoară descoperită în largul Indoneziei va fi scoasă la licitaţie miercuri

O comoară descoperită în largul Indoneziei va fi scoasă la licitaţie miercuri

O comoară descoperită în largul Indoneziei va fi scoasă la licitaţie miercuri
Sursa foto: comoara
03 Mai 2010   •   18:05

O comoară arheologică descoperită în largul Indoneziei va fi scoasă la licitaţie miercuri, la Jakarta. Preţul estimat al comorii este de cel puţin 80 de milioane de dolari, informează AFP.

Comoara este alcătuită din 271.000 de piese de ceramică chinezească, oglinzi din bronz, perle, rubine şi safire. Potrivit directorul belgian al societăţii de explorare submarină Cosmix, Luc Heymans, aceasta este una dintre cele mai importante comori aduse vreodată la suprafaţă în Asia

Comoara a fost descoperită pe o corabie care a naufragiat în largul Indoneziei în urmă cu peste 1.000 de ani. Mai mult de 22.000 de scufundări au fost necesare pentru ca scafandrii belgieni, australieni, indonezieni, britanici şi francezi să o aducă la suprafaţă.

"Schimburile comerciale erau înfloritoare între lumea arabă şi Asia, iar porturile din Java şi Sumatra erau foarte frecventate. După cantitatea mare de ceramică chinezească, credem că pe această corabie se afla un ambasador", a explicat Luc Heymans.

Un acord încheiat între exloratorii europeni şi autorităţile indineziene prevede ca această comoară să fie vândută într-un singur lot şi ca statul indonezian să primească 50% din valoarea tranzacţiei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: indonezia comoara licitatie
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close