Antena 3 CNN Externe O companie aeriană a intrat în procedură de faliment

O companie aeriană a intrat în procedură de faliment

O companie aeriană a intrat în procedură de faliment
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Mai 2017   •   21:55

Compania aeriană italiană Alitalia a declanşat procedurile de faliment pentru a doua oară în ultimul deceniu. Decizia a fost luată după ce angajaţii au respins reducerile de personal şi alte concesii legate de un plan de reorganizare în valoare de 2 miliarde de euro pentru salvarea companiei, potrivit adevarul.ro.

Guvernul italian trebuie să pună la dispoziţia companiei fondurile necesare continuării operaţiunilor şi va numi reprezentanţi care să redreseze compania sau să o lichideze.

 Administratorii vor prelua conducerea Alitalia şi vor prezenta o nouă strategie care ar putea include vânzări de active, restrângerea operaţiunilor şi a personalului, pentru a face viabilă compania în decurs de doi ani.   Dacă redresarea nu va fi posibilă, administratorii ar putea dispune lichidarea.  

Ministrul italian de Finanţe Pier Carlo Padoan a declarat săptămâna trecută că guvernul nu va mai investi bani în operatorul aerian.  

Lipsa de performanţă a companiei a redus importanţa Alitalia pentru economia italiană şi industria aviatică. Cota Alitalia pe piaţa italiană a scăzut de la 23% în 2007 la 18% în 2015, potrivit analiştilor de la Bicocca University.  

×
Subiecte în articol: faliment procedura companie aeriana
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close