Antena 3 CNN Externe O companie chineză vrea să investească 300 de miliarde de dolari în Europa

O companie chineză vrea să investească 300 de miliarde de dolari în Europa

O companie chineză vrea să investească 300 de miliarde de dolari în Europa
Sursa foto: Foto: vesti.kz
18 Apr 2011   •   09:57
În timp ce alte state au adevărate probleme în sectorul financiar, China este dispusă să investească 300 de miliarde de dolari în oportunităţi de afaceri, chiar dacă anul viitor se aşteaptă să fie greu pentru europeni, conform Reuters.

Preşedintele fondului China Investment Group, Lou Jiwei a declarat că economia europeană este într-un proces de încetinire şi este posibil ca unele state să intre în recesiune, din cauza zonei euro.

Piaţa internă europeanã nu-şi revine foarte repede, aşa că, probabil, economia este susţinută de cererea externă. Asta nu înseamnă că nu suntem dornici sã investim în Europa. Căutăm oportunităţi în regiune”, a adăugat Jiwei.

Oficialul a completat că anumite cadre instituţionale din Europa oferă posibilităţi mai atractive decât alte state. "De exemplu, în probleme de infrastructură, modelul de parteneriat public-privat din Europa este mult mai bun decât cel din SUA”, a afirmat el.

Grupul chinez a fost creat în 2007 pentru a investi rezervele valutare ale Chinei în active cu randament ridicate. Fondul a avut un randament de 12% în 2009, faţă de o pierdere de 2% în 2008.

Rezervele valutare al Chinei au crescut cu aproape 200 de miliarde de dolari şi au atins un nou nivel record, de 3.050 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: China Europa investitii
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close