Antena 3 CNN Externe O elveţiancă, răpită în nordul Mali, de bărbaţi înarmaţi. 21 de ostatici sunt deţinuţi de al-Qaida ilslamică

O elveţiancă, răpită în nordul Mali, de bărbaţi înarmaţi. 21 de ostatici sunt deţinuţi de al-Qaida ilslamică

O elveţiancă, răpită în nordul Mali, de bărbaţi înarmaţi. 21 de ostatici sunt deţinuţi de al-Qaida ilslamică
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    16 Apr 2012   •   09:52

O elveţiancă a fost răpită duminică în nordul Mali, la Timbuktu, un oraş controlat de două săptămâni de către grupări islamiste înarmate, potrivit unor surse citate de AFP.

"Beatrice, o cetăţeană elveţiană, a fost răpită duminică la Timbuktu de către bărbaţi înarmaţi", a declarat Mohamed Ould Hassen, un funcţionar în cadrul guvernoratului din Timbuktu.

"Am văzut şase bărbaţi înarmaţi îmbarcând-o pe Beatrice duminică. Ei au strigat (Allah e mare)", a confirmat un locuitor din oraş.

Femeia răpită are aproximativ 40 de ani şi este o creştină implicată în acţiuni sociale. Ea locuieşte de mult timp la Timbuktu, fiind ultima occidentală prezentă în oraş.

Victima a refuzat să părăsească oraşul după ce acesta a căzut, de la 1 aprilie, în mâna Mişcării islamiste Ansar Dine, susţinută de elemente din al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), care are baze în North Mali, de unde această organizaţie teroristă operează în mai multe ţări din Africa Subsahariană, procedând în mod frecvent la răpiri.

Răpirea elveţiencei ridică la 21 numărul de ostatici provenind din Africa Subsahariană. 20 dintre aceştia sunt deţinuţi de către AQMI şi o grupare disidentă, Mişcarea pentru unicitate şi jihad în Africa de Vest (Mujao), şi anume 13 occidentali, dintre care doi francezi, şi şapte algerinei.

×
Subiecte în articol: rapita mali al-Qaida
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close