Antena 3 CNN Externe O embolie pulmonară, provocată probabil de anticoncepţionale, a dus la moartea unei tinere din Elveţia

O embolie pulmonară, provocată probabil de anticoncepţionale, a dus la moartea unei tinere din Elveţia

O embolie pulmonară, provocată probabil de anticoncepţionale, a dus la moartea unei tinere din Elveţia
Sursa foto: Yaz
27 Sep 2009   •   13:48

O tânără din Elveţia a murit din cauza unei embolii pulmonare, care ar fi putut fi produsă de consumul de pilule contraceptive. Institutul elveţian Swissmedic a deschis o anchetă în acest caz. Tânăra, care a decedat la jumătatea lunii septembrie, lua de zece luni anticoncepţionale marca Yaz, produse de grupul farmaceutic Bayer.

La începul acestui an, Yasmin, o altă pastilă contraceptivă produsă de Bayer, cu o compoziţie apropiată de Yaz, a fost în centrul unui scandal de acest fel. Atunci, o tânără a stat trei luni în comă artificială, în urma unei embolii pulmonare.

Chiar dacă nu s-a dovedit că embolia de care a suferit femeia a avut legătură cu pilulele produse de Bayer, compania a plătit aproximativ 130.000 de euro pentru recuperarea pacientei, după ce a ieşit din comă.

Swissmedic a decis acum că este nevoie de o evaluare a tuturor pilulelor contraceptive. Rezultatele anchetei vor fi disponibile însă abia la sfârşitul lunii viitoare.

Potrivit "The New York Times", 74 de femei au dat în judecată firma Bayer. Ele acuză probleme de sănătate care ar fi apărut după ce au luat anticoncepţionale Yaz sau Yasmin. Începând din luna aprilie a acestui an, anticoncepţionalul Yaz se vinde şi în farmaciile din România.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Elvetia
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close