Antena 3 CNN Externe O eprubetă ce conține virusul MORTAL care amenință omenirea a dispărut din laborator

O eprubetă ce conține virusul MORTAL care amenință omenirea a dispărut din laborator

O eprubetă ce conține virusul MORTAL care amenință omenirea a dispărut din laborator
25 Mar 2013   •   16:26

O eprubetă ce conține un virus care poate provoca un virus mortal a dispărut dintr-un laborator din Galvestone, scrie cbsnews.com.

Oficialii Universității Medicale din Texas spun că nu s-a înregistrat o breșă de securitate în cadrul Laboratorului Național Galveston și că suspectează că fiola care ar conține virusul Guanarito, cel care dă febra hemoragică, a dispărut în timpul curățeniei.

Se pare că virusul ar fi transmis doar prin contactul cu șobolani infestați și că nu poate fi transmis de la o gazdă la alta.

Febra hemoragică debutează ca orice răceală banală. Dureri de gât, febră, dureri de cap, stare de vomă şi dureri de stomac. Pentru că niciun tratament împotriva răcelii şi gripei nu are efect, pacientul ajunge în stare foarte gravă la spital.

Răni care sângerează apar pe corpul său, iar în 30-40% din cazuri această boală duce la moarte. Acesta este debutul violent al febrei hemoragice, un virus extrem de puternic întâlnit în rândul animalelor, dar transmisibil la oameni prin șobolani.

×
Subiecte în articol: virus laborator
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close