Antena 3 CNN Externe O Europă îngheţată! Trafic fluvial blocat. Sunt probleme mari şi pe şosele

O Europă îngheţată! Trafic fluvial blocat. Sunt probleme mari şi pe şosele

O Europă îngheţată! Trafic fluvial blocat. Sunt probleme mari şi pe şosele
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Feb 2012   •   12:58

Gerul care a pus stăpânire pe Europa a îngheţat şi marile cursuri de apă care traversează continentul. Dunărea a îngheţat din Croaţia până la vărsare, în România. La Paris, autorităţile au pus în funcţiune spărgătorul de gheaţă oficial pentru a redeschide traficul pe Sena, iar coastele Italiei au fost lovite de furtuni şi temperaturi foarte mici.

Spărgătoarele nu au mai făcut faţă stratului gros de gheaţă depus pe Dunăre. În Croaţia s-a interzis navigaţia pe cei 137 de kilometri ai fluviului. Şi autorităţile din Ungaria şi Serbia sunt în alertă şi încearcă să găsească soluţii pentru deblocarea navelor blocate.

Şi spărgătorul de gheaţă din Paris a fost scos pe Sena pentru prima oară după mulţi ani. Barja a navigat pe canalul central din capitala franceză şi a spart pojghiţa de gheaţă depusă.

O furtună a lovit coasta italiană, iar temperaturile extrem de scăzute au îngheţat ţărmul în apropiere de oraşul Rimini.

Chiar şi în Marea Britanie autorităţile au mari probleme din cauza iernii grele. Gheaţa de pe şosele provoacă zilnic zeci de accidente rutiere pe autostrăzi.





×
Subiecte în articol: furtuna de zapada ninsoare Europa gheata
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close