Antena 3 Externe O Europă îngheţată! Trafic fluvial blocat. Sunt probleme mari şi pe şosele

O Europă îngheţată! Trafic fluvial blocat. Sunt probleme mari şi pe şosele

10 Feb 2012   •   12:58
O Europă îngheţată! Trafic fluvial blocat. Sunt probleme mari şi pe şosele Foto: Agerpres

Gerul care a pus stăpânire pe Europa a îngheţat şi marile cursuri de apă care traversează continentul. Dunărea a îngheţat din Croaţia până la vărsare, în România. La Paris, autorităţile au pus în funcţiune spărgătorul de gheaţă oficial pentru a redeschide traficul pe Sena, iar coastele Italiei au fost lovite de furtuni şi temperaturi foarte mici.

Spărgătoarele nu au mai făcut faţă stratului gros de gheaţă depus pe Dunăre. În Croaţia s-a interzis navigaţia pe cei 137 de kilometri ai fluviului. Şi autorităţile din Ungaria şi Serbia sunt în alertă şi încearcă să găsească soluţii pentru deblocarea navelor blocate.

Şi spărgătorul de gheaţă din Paris a fost scos pe Sena pentru prima oară după mulţi ani. Barja a navigat pe canalul central din capitala franceză şi a spart pojghiţa de gheaţă depusă.

O furtună a lovit coasta italiană, iar temperaturile extrem de scăzute au îngheţat ţărmul în apropiere de oraşul Rimini.

Chiar şi în Marea Britanie autorităţile au mari probleme din cauza iernii grele. Gheaţa de pe şosele provoacă zilnic zeci de accidente rutiere pe autostrăzi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close