Antena 3 CNN Externe O familie britanică a primit 3,2 milioane de lire sterline, despăgubire după un proces de malpraxis

O familie britanică a primit 3,2 milioane de lire sterline, despăgubire după un proces de malpraxis

O familie britanică a primit 3,2 milioane de lire sterline, despăgubire după un proces de malpraxis
Sursa foto: Mark Thomas
27 Noi 2009   •   09:37

O familie din Marea Britanie a primit despăgubiri de 3,2 milioane de lire sterline pentru un cutremurător caz de malpraxis medical. O meningită pe care medicii n-au observat-o a lăsat un om handicapat pe viaţă. Dacă ar fi fost depistată la timp şi tratată cu antibiotice, boala putea fi vindecată.

La 12 ani, Mark Thomas era un copil pasionat de fotbal, mai vioi decât toţi colegii săi. Dar, după o vreme, Mark s-a plâns de oboseală şi dureri de cap. Părinţii l-au dus la spital, dar medicii n-au găsit nimic grav. Ba i-au mai şi sfătuit să nu-i mai deranjeze fără motiv serios. Abia după o săptămână, când Mark a ajuns din nou la spital, medicii i-au făcut analizele şi au descoperit virusul meningitei, dar era deja prea târziu: boala îi atacase creierul. Mark are acum 20 de ani, dar va rămâne pe veci cu o minte de copil şi nu va putea niciodată să muncească.

După ani de procese, conducerea spitalului şi-a cerut iertare, iar familia Thomas a primit o sumă uriaşă ca despăgubire: echivalentul a patru milioane de euro. Mark nu va duce lipsă de nimic, dar banii nu pot repara totul.

Familia nu poate decât să spere că tragedia va servi drept avertisment şi-i va îndemna pe medici să fie mai atenţi cu toţi pacienţii lor.



Antena 3

×
Subiecte în articol: despagubiri meningita
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close