Antena 3 CNN Externe O familie din Gaza dă Israelul în judecată după ce a pierdut 29 de membri în război

O familie din Gaza dă Israelul în judecată după ce a pierdut 29 de membri în război

O familie din Gaza dă Israelul în judecată după ce a pierdut 29 de membri în război
Sursa foto: gaza conflict
11 Mar 2009   •   06:03

O familie din Fâşia Gaza ce a pierdut 29 de membri în timpul raidurilor aeriene israeliene a deschis un proces contra premierului israelian Ehud Olmert şi a altor lideri israelieni, cerând despăgubire 200 milioane de dolari.

Publicaţia Haaretz scrie că familia Samouni, din Gaza City, a dechis procesul la Tribunalul din Nazareth, împotriva lui Olmert, a ministrului Apărării Ehud Barak, dar şi a şefului de stat major Gabi Ashkenazi.

Şapte membri ai familiei au murit când casa lor a fost lovită de obuzului unui tanc, pe 4 ianuarie. Alţii 22 au fost ucişi a doua zi când trupele israeliene au atacat un adăpost unde se adăpostiseră membrii familiei.
Alţi 45 de membri ai aceleiaşi familii au fost răniţi, majoritatea fiind copii, potrivit documentelor prezentate de procurori, citate de Haaretz.

Familia acuza armata israeliană de ?negllijenţă criminală? în omorârea unor civili nevinovaţi.

Se mai arată că lipsa de precauţii, neglijenţa pârâţilor şi încălcarea datoriei s-au manifestat într-un act de omor nejustificat.

?Soldaţii care au tras obuzele au făcut acest lucru în lipsă totală de respect pentru civilii nevinovaţi prezenţi în zona de luptă?.

În războiul de trei săptămâni dintre armata israeliană şi Hamas în Fâşia Gaza au fost ucişi 1300 de palestinieni şi răniţi alţi 5000. Circa 50.000 au rămas fără adăpost,


Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close