Antena 3 CNN Externe O fată de 14 ani a murit după ce a urmat mai multe provocări pe TikTok, în Marea Britanie

O fată de 14 ani a murit după ce a urmat mai multe provocări pe TikTok, în Marea Britanie

O adolescentă în vârstă de 14 ani a murit în mod tragic după ce a vizionat videoclipuri "înfiorătoare" de pe TikTok.

O fată de 14 ani a murit după ce a urmat mai multe provocări pe TikTok, în Marea Britanie
Sursa foto: Profimedia Images
de Claudia Popovici    |    21 Mai 2023   •   22:16

Maia Walsh este descrisă ca fiind o tânără "frumoasă" și "inteligentă", dar a murit în circumstanțe sfâșietoare cu puțin timp înainte de a împlini 14 ani. Tatăl Maiei, Liam, în vârstă de 48 de ani, din Basildon, Essex, crede că fata a murit în urma unui act de automutilare „care a mers prost”, "influențată" de videoclipurile pe care le urmărea pe TikTok, relatează The Mirror.

Tatăl a promis că va afla ce a dus la autoagresiunea și moartea copilei în casa mamei sale din Hertford, în jurul miezului nopții, între 6 și 7 octombrie anul trecut.

O anchetă privind moartea Maiei a fost deschisă în luna octombrie a anului trecut, dar încă nu a fost stabilită o dată pentru audiere și nici nu au fost contactate părțile implicate.

Liam a descris-o pe Maia ca fiind "o pasionată jucătoare de șah", „inteligentă, atrăgătoare, foarte dulce, foarte amabilă și foarte protectoare față de prietenii ei și extrem de amuzantă. Râdea și glumea tot timpul, îi plăceau jocurile online și era o fată foarte, foarte inteligentă”.

Apoi, viața tatălui a fost dată peste cap când, la primele ore ale dimineții respective, a fost sunat de către mama Maiei care "țipa" că fata murise.

Au urmat luni întregi de chin și angoasă, în timp ce Liam a ajuns să creadă că Maia a murit în urma unui act de automutilare care a mers prost.

Părinții nu au avut acces la telefonul, laptopul și tableta Maiei, așa că nu aveau nicio idee despre ce vizionase pe rețelele de socializare în perioada premergătoare morții sale. Poliția a păstrat timp de 5 luni dispozitivele și nu a făcut niciun progres până când mama Maiei a intrat în cele din urmă într-unul dintre ele și a reușit să acceseze parolele celorlalte. Ceea ce a găsit Liam acolo, a spus el, a început să pună cap la cap ceea ce credea că i se întâmplase fiicei sale.

Părinții au găsit o fotografie cu aproximativ o lună înainte de a muri, în care aceasta își făcuse intenționat vânătăi pe gât, simulând un act de automutilare prin spânzurare.

Pe lângă aceasta, atunci când a răsfoit TikTok-ul Maiei, Liam a găsit două videoclipuri "înfiorătoare" care discutau și prezentau în mod intensiv sinuciderea și automutilarea.

Într-unul dintre videoclipuri, văzut de Mirror, se aude pe fundal o melodie în timp ce cineva povestește o întâlnire imaginară între două persoane care discută despre automutilare.

Celălalt era o simulare animată a unui act de sinucidere, iar Maia le salvase cu doar patru zile înainte de a muri.

Din cauza politicilor site-ului, istoricul de vizionare al unui utilizator este șters după 90 de zile, așa că Liam nu știe ce alte materiale media a consumat fiica sa pe platformă.

„Ceva ce a urmărit înainte ar fi făcut lumină în acest caz”, crede bărbatul.

Numele unuia dintre conturile ei TikTok făcea referire în mod explicit la sinucidere, iar Liam și-a amintit de o conversație pe care o avuseseră cu câteva luni înainte, în timpul procesului lui Archie Battersbee, un elev care a suferit leziuni cerebrale catastrofale în urma unei „farse care a mers prost".

De asemenea, el credea că Maia nu a avut niciodată intenția de a se sinucide, deoarece în ziua morții sale, în telefonul ei au descoperit că în ziua în care a murit, aceasta a întocmit o listă de cadouri pe care spera să le primească de ziua ei de naștere.

Mirror a dedus că, la viitoarea anchetă asupra decesului copilei, dacă i se va cere, TikTok ar respecta solicitările de a împărtăși istoricul și alte date.

×
Subiecte în articol: TikTok copil mort
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close