Antena 3 CNN Externe O femeie a fost inclusă, în premieră, în echipa de acrobaţie a Forţelor aeriene britanice

O femeie a fost inclusă, în premieră, în echipa de acrobaţie a Forţelor aeriene britanice

O femeie a fost inclusă, în premieră, în echipa de acrobaţie a Forţelor aeriene britanice
Sursa foto: femeie
13 Noi 2009   •   23:55

Prestigioasa echipă de acrobaţie a forţelor aeriene britanice include, pentru prima dată în istoria ei, o femeie. Locotenentul Kirsty Moore a întrecut alţi 40 de piloţi la testele de selecţie pentru intrarea în rândurile aşa-numitelor "Săgeţi Roşii". Fiică de pilot militar, Kirsty a efectuat două stagii în Irak şi a fost instructor de zbor pe avioanele folosite şi de patrula acrobatică.

Moore, care a fost poreclită ?Tiger?, datorită entuziasmului şi energiei de care dă dovadă, a zburat pentru prima dată, în calitate de cadet, pe când era studentă la inginerie aeronautică la Universitatea din Londra. Ea afirmă că a admirat Săgeţile Roşii încă din copilărie. Echipa forţelor aeriene britanice oferă, în fiecare an, aproape 90 de spectacole de acrobaţie aeriană în toată lumea.

Specialiştii în aeronautică spun că admiterea unei femei în rândul piloţilor de elită este un pas înainte. Studii recente, efectuate de Insitutul de medicină aviatică, arată că nu există diferenţe majore între reprezentanţii celor două sexe în ceea ce priveşte abilităţile de zbor. Totuşi, se pare că femeile au un uşor avans în ceea ce priveşte gândirea rapidă în situaţii limită, în timp ce bărbaţii se descurcă mai bine cu manevrele efectuate la viteze mari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pilot femeie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close