Antena 3 CNN Externe O femeie a primit 75.000 de lire după ce a născut. Cum a fost posibil așa ceva

O femeie a primit 75.000 de lire după ce a născut. Cum a fost posibil așa ceva

O femeie a primit 75.000 de lire după ce a născut. Cum a fost posibil așa ceva
Sursa foto: Foto: Pexels
06 Noi 2018   •   21:57

O femeie din Marea Britanie care a rămas traumatizată în urma naşterii dificile a fiicei sale a primit despăgubiri de peste 75.000 de lire sterline din partea unei judecătoare de la Înalta Curte din Londra, relatează marţi Press Association.

Femeia în cauză, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a suferit de o afecţiune psihică după ce a născut-o pe fiica ei, în 2012, la Medway Maritime Hospital din Gillingham, un oraş din comitatul Kent.

Bebeluşul a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, iar Medway NHS Foundation Trust, care administrează spitalul, a recunoscut vinovăţia medicilor din acea clinică, admiţând că afecţiunea fetiţei a fost provocată de o întârziere a naşterii.

Însă administratorii spitalului au respins afirmaţia mamei potrivit căreia evenimentele ce au marcat naşterea fiicei sale au fost atât de devastatoare, încât au făcut-o să sufere de o maladie mintală care se manifestă şi în prezent.

Cu toate acestea, în urma unui proces la Înalta Curte din Londra, judecătoarea Justice Whipple a spus că anxietatea şi depresia mamei au reprezentat o reacţie la experienţa prin care ea a trecut în timpul şi după naşterea fiicei sale şi o reacţie la diagnosticarea ulterioară a bebeluşului cu paralizie cerebrală.

Judecătoarea Whipple a spus că femeia, care are în jurul vârstei de 30 de ani, s-a simţit “amorţită şi copleşită” imediat după venirea pe lume a fiicei sale atunci când a înţeles că starea de sănătate a acesteia era foarte precară.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: nastere judecatoare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close