Antena 3 CNN Externe O femeie aflată în moarte cerebrală de trei luni a născut un băieţel

O femeie aflată în moarte cerebrală de trei luni a născut un băieţel

O femeie aflată în moarte cerebrală de trei luni a născut un băieţel
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Aug 2019   •   13:49

O femeie din Cehia a născut la peste trei luni după ce fusese declarată în moarte cerebrală, a confirmat marţi un reprezentant al spitalul din Brno, unde a avut loc naşterea, citat de DPA. 

Un purtător de cuvânt al clinicii a descris naşterea drept "o minune fără precedent în lume". 

Bebeluşul s-a născut prin cezariană la jumătatea lunii august, cu o greutate de 2,1 kilograme, iar de la începutul acestei săptămâni se află acasă, alături de tatăl său, a relatat postul public de televiziune CT. 

După naştere, mama sa a fost deconectată de la aparatele care o menţineau în viaţă. 

Tânăra de 27 de ani a suferit o hemoragie cerebrală în timpul celei de-a 16-a săptămâni de sarcină. Tatăl bebeluşului, de profesie poliţist, şi-a găsit soţia inconştientă pe podeaua dormitorului când s-a întors acasă dintr-un schimb de noapte, după cum a precizat acesta într-un apel pentru donaţii. 

Starea femeii s-a agravat în timp ce era transportată la spital, iar la sosirea în unitatea medicală, a fost declarată în moarte cerebrală. 

Clinica din Brno s-a mai aflat în atenţia presei în 2016, după ce o femeie aflată în comă după un accident rutier a născut un băieţel. Ulterior, femeia şi-a recăpătat cunoştinţa.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Cehia bebelus moarte cerebrala
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close