Antena 3 CNN Externe O femeie va fi executată în Statele Unite, după mai bine de doi ani

O femeie va fi executată în Statele Unite, după mai bine de doi ani

O femeie va fi executată în Statele Unite, după mai bine de doi ani
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    29 Ian 2013   •   16:25

Kimberly McCarthy va fi executată prin injecţie letală, marţi, la închisoarea Huntsville, Texas, şi va deveni prima femeie din Statele Unite care este executată în ultimii trei ani, informează Reuters.

Ultima femeie executată în SUA a fost Teresa Lewis, în Virginia, pe 23 septembrie 2010.

Femeile sunt executate rar în Statele Unite, din 1976, atunci când Curtea Supremă a reinstalat pedeapsa capitală, doar de 12 ori întâmplându-se acest lucru, potrivit unui raport al Centrului de informaţii privind pedeapsa cu moartea.

„Deşi femeile comit aproximativ 10% dintre crime, cazurile în care se ajunge la pedepasa capitală sunt cele la care se adaugă fapte agravante, precum viol, jaf sau abuz fizic”, explică Richard Dieter, directorul executiv al Centrului.

McCarthy, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnată la moarte după ce a intrat în locuinţa unei vecine, Dorothy Booth (71 de ani), pe 21 iulie 1997, sub pretextul de a împrumuta nişte zahăr, apoi a înjunghiat-o de cinci ori.

De asemenea, McCarthy i-a tăiat un deget victimei sale, pentru a-i putea lua inelul cu diamant, pe care, mai târziu, l-a amanetat.

De asemenea, se crede că McCarthy este responsabilă de moartea altor două femei în vârstă, potrivit acuzaţiilor formulate de Procurorul General.

Kimberly McCarthy a fost găsită vinovată în 1998, într-un tribunal din Dallas, iar decizia definitivă privind condamnarea la moarte a fost pronunţată în 2004.

Femeia va deveni a doua persoană executată în Statele Unite în acest an.


×
Subiecte în articol: executie SUA Texas condamnare la moarte
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close