Antena 3 CNN Externe O fermă zgârie-nori ar putea fi construită în New York (FOTO)

O fermă zgârie-nori ar putea fi construită în New York (FOTO)

O fermă zgârie-nori ar putea fi construită în New York (FOTO)
Sursa foto: Dragon Fly
23 Mai 2009   •   16:57

Arhitectul belgian Vincent Callebaut a proiectat o fermă zgârie-nori, care ar putea să fie construită la New York, pe insula Roosevelt. Modelat după forma aripilor de libelulă, acest incredibil concept este gândit pentru a încuraja agricultura urbană, care este într-o tendinţă ascendentă în ultima perioadă. În zonele foarte aglomerate însă, precum în Manhattan, agricultura ar putea fi practicată pe verticală.

Ferma, denumită Dragon Fly, va avea 132 de etaje şi va fi înaltă de 600 de metri. În interior vor putea fi găzduite ferme de vite şi păsări, dar şi 28 de tipuri de recolte. În această superstructură aproape utopică, birourile, laboratoarele de cercetare, locuinţele se vor întrepătrunde cu zone de producţie, ferme şi livezi.

O combinaţie între energia solară şi cea eoliană face din proiectul lui Callebaut un concept 100% autosuficient. Energia solară va asigura energia necesară pe timpul iernii, iar aerisirea pe perioada anotimpului cald va fi asigurată de ventilarea naturală şi evapo-transpiraţia generată de plante, informează inhabitat.com.

Grădinile verticale exterioare vor filtra apa de ploaie. Aceasta va fi apoi amestecată cu rămăşiţele lichide domestice, tratată organic şi refolosită pentru culturi. Fermele de animale şi culturile vor fi îngrijite şi supravegheate chiar de locuitorii viitoarei construcţii.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: New York
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close