Antena 3 CNN Externe O fetiţă a fost ucisă şi alte patru persoane au fost rănite de obuze siriene căzute în Irak

O fetiţă a fost ucisă şi alte patru persoane au fost rănite de obuze siriene căzute în Irak

O fetiţă a fost ucisă şi alte patru persoane au fost rănite de obuze siriene căzute în Irak
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
08 Sep 2012   •   12:38

O fetiţă a fost ucisă şi alte patru persoane au fost rănite de obuze siriene căzute în partea irakiană a frontierei, au anunţat surse medicale şi militare, citate de AFP.
   
Vineri seara, în jurul orei 23.00 (23.00 ora României), patru obuze de mortier lansate de pe teritoriul sirian au căzut în partea irakiană, la Qaim. Două obuze au aterizat în zone nelocuite, dar celelalte două au căzut peste case.
   
O fetiţă în vârstă de patru ani a fost ucisă şi alte patru persoane au fost rănite, potrivit căpitanului Ali Jouwair, de la centrul de comandament al operaţiunilor militare din provincia Anbar, unde se află Qaim. Medicul Mustafa Shawki de la spitalul din Qaim a confirmat că a primit cadavrul unei fetiţe şi că le acordă îngrijiri răniţilor.
   
Qaim este unul dintre cele trei posturi de frontieră principale din Irak şi Siria. De partea siriană a frontierei, Bukamal este de mai multe săptămâni teatrul unor lupte intense între trupele loiale preşedintelui Bashar al-Assad şi rebelii din Armata Siriană Liberă (ASL).
   
Vineri, cel puţin doi copii au fost ucişi într-un bombardament care a vizat Bukamal, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).
   
Violenţele din Siria s-au soldat cu peste 26.000 de morţi de la începutul revoltei, în martie 2011, potrivit OSDO, şi cu 20.000 potrivit ONU.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close