Antena 3 CNN Externe O fetiţă de doar trei ani a fost primită în asociaţia Mensa

O fetiţă de doar trei ani a fost primită în asociaţia Mensa

O fetiţă de doar trei ani a fost primită în asociaţia Mensa
20 Iul 2013   •   10:31
Selena Janik, o fetiţă de doar trei ani a fost primită recent în Mensa, asociaţia elitistă pentru oameni cu inteligenţă peste medie, după ce a obţinut un scor foarte mare într-un test IQ, conform Huffington Post.
 
Părinţii Selenei i-au testat aptitudinile după ce au realizat că fetiţa este în mod special interesată de matematică şi citit la vârsta la care mulţi alţi copii abia învaţă să meargă sau să descifreze litere.
 
Tatăl fetei spune că şi-a dat seama imediat că are un copil special: "La nouă secunde după ce s-a născut ... s-a uitat în sus şi a încetat din plâns. Eu nu am mai văzut un nou-născut să facă aşa ceva", a declarat tatăl.
 
Selena a intrat în Mensa la doar câteva săptămâni după societatea a primit cel mai tânăr membru. Adam Kirby, un copil de doar doi ani a fost primit în luna iunie, după ce a obţinut 141 de puncte la un test IQ. 
 
"La vârsta la care majoritatea copiilor învaţă să stea în picioare sau să se târască, Adam citea cărţi întregi. Evoluţia lui a fost incredibilă", a recunoscut tatăl lui Adam.
 

×
Subiecte în articol: fetita asociatie copil inteligenta medie IQ
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close