Antena 3 CNN Externe O fetiță de opt ani înota într-un lac când a descoperit ceva ce a lăsat-o mască! ”Am simțit ceva și am tras de el, am mers la tati și...”

O fetiță de opt ani înota într-un lac când a descoperit ceva ce a lăsat-o mască! ”Am simțit ceva și am tras de el, am mers la tati și...”

O fetiță de opt ani înota într-un lac când a descoperit ceva ce a lăsat-o mască! ”Am simțit ceva și am tras de el, am mers la tati și...”
08 Oct 2018   •   11:38

O fetiță de opt ani a găsit o sabie din perioada vikingă în timp ce înota într-un lac în Elveția. Inițial s-a crezut că sabia are o vechime de 1,000 de ani dar experții au susținut ulterior că sabia are peste 1500 de ani. 

Nivelul apei era extrem de scăzut în momentul în care fata a găsit sabia, care altfel nu ar fi fost descoperită. „Am simțit un obiect în apă și am tras de el. Am văzut un mâner și am mers să îi spun lui tati că arată ca o sabie”, a povestit copilul. 
Tatăl a declarat că inițial a crezut că este doar o bâtă mai veche sau o bucată de lemn dar un prieten care era cu ei i-a spus că cel mai probabil este o sabie foarte veche.

Muzeul la care a fost dus obiectul istoric a declarat că sabia a fost extrem de bine păstrată și este o descoperire importantă. Zona a fot ulterior invesigată și s-a descoperit și o broșă din secolul 3. 

Sursă: BBC 
 
 

×
Subiecte în articol: sabie
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close