Antena 3 CNN Externe O fetiţă îşi donează părul pentru copiii care fac chimioterapie

O fetiţă îşi donează părul pentru copiii care fac chimioterapie

O fetiţă îşi donează părul pentru copiii care fac chimioterapie
Sursa foto: Foto: wpri.com
29 Iun 2010   •   09:12

O adolescentă din SUA vine în sprijinul copiiilor bolnavi de cancer. Fata şi-a tăiat părul şi l-a donat pentru fabricarea de peruci. Acestea vor ajunge la micuţii care fac chimioterapie.

Deşi are doar 13 ani, Betsey crede că niciun sacrificiu nu este prea mare atunci când poţi să dai o mână de ajutor semenilor aflaţi în suferinţă. Aşa că a hotărât să renunţe la podoaba ei capilară, pentru ca o altă fetiţă, bolnavă de cancer şi căreia îi cade părul, să se poată bucura de o perucă frumoasă.

"Toată lumea spune că am părul lung şi sănătos şi vreau să-l împart şi cu alţii, mai ales că se spune că părul meu e frumos şi mă simt prost că alţii nu-l pot avea aşa" a spus fetiţa.

Este a treia oară când fetiţa face acest gest. Betsey spune că, după ce îi va creşte părul, îl va tăia din nou, în acelaşi scop. Gestul ei nu a trecut neobservat. Localnicii spun că sunt mândrii de iniţiativa fetei.

Potrivit statisticilor, peste 80% dintre cei care donează păr pentru confecţionarea de peruci care ajung la bolnavii de cancer sunt copii.

 

Antena 3

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close