Antena 3 CNN Externe O furtună a făcut ravagii în Madrid: Cod galben de precipitaţii şi furtuni în Spania

O furtună a făcut ravagii în Madrid: Cod galben de precipitaţii şi furtuni în Spania

Mai multe orașe din Spania, între care și capitala Madrid, au fost lovite de o furtună devastatoare care a provocat blocaje și a dat peste cap transportul public.

O furtună a făcut ravagii în Madrid: Cod galben de precipitaţii şi furtuni în Spania
Sursa foto: Twitter/Reuters
de Alexandra Ionescu    |    01 Sep 2021   •   22:03

Furtuna a făcut ravagii în Alpedrete, Valdemoro, Parla, Fuenlabrada, Rivas-Vaciamadrid şi Madrid, iar pompierii au fost chemaţi la peste 100 de intervenţii.

Cantitățile uriașe de apă care au căzut în orașele din Spania au atins și aproximativ 80 de litri pe metrul pătrat, într-un interval de timp relativ scurt și au cauzat blocaje, accidente şi au dat peste cap transportul în comun.

Meteorologii spanioli au emis cod portocaliu, cod pe care îl vor menţine şi pentru următoarele 24 de ore pentru zonele metropolitane unde încă există riscul de a cădea chiar şi 30 de litri pe metru pătrat, pe oră.

Purtătorul de cuvânt al metroului din Madrid a declarat că dimineaţa de miercuri a început cu "unele incidente cauzate de ploile care au afectat circulaţia pe două magistrale", potrivit El Pais.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34917344004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close