Antena 3 CNN Externe O furtună de zăpadă a paralizat o treime din teritoriul SUA

O furtună de zăpadă a paralizat o treime din teritoriul SUA

O furtună de zăpadă a paralizat o treime din teritoriul SUA
02 Feb 2011   •   11:06

O uriaşă furtună de zăpadă a paralizat aproape total activitatea pe o treime din teritoriul Statelor Unite, din Texas până la Chicago. Peste 10.000 de curse aeriene au fost anulate, iar şoferii se luptă cu poleiul şi cu troiene de peste doi metri înălţime.

Ninsorile şi viscolul au cuprins 25 din cele 50 de state americane. Oamenii au fost sfătuiţi să rămână acasă iar automobiliştii care s-au încumetat, totuşi, să pornească la drum au avut surprize din cele mai neplăcute.

În patru state federale s-a decretat starea de urgenţă. Şcolile şi serviciile publice au rămas închise, iar mari oraşe ca Dallas sau Kansas City par pustii acum.

Stratul de zăpadă măsoară deja zeci de centimetri în Oklahoma, acolo unde acoperişul unei clădiri s-a prăbuşit deja. Sute de vehicule sunt blocate de troiene iar altele pur şi simplu au îngheţat, pe o temperatură ce a coborît, pe alocuri, cu mai mult de 30 de grade sub zero.

Două din cele mai mari aeroporturi ale ţării, cele din Dallas şi Chicago, au fost temporar închise din cauza furtunii. A fost de ajuns pentru ca întregul trafic aerian să fie cuprins de haos.

 



×
Subiecte în articol: furtuna zapada zboruri anulate
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close