Antena 3 CNN Externe O furtună de zăpadă din Japonia a lăsat în urmă 11 morţi şi 1.250 de răniţi

O furtună de zăpadă din Japonia a lăsat în urmă 11 morţi şi 1.250 de răniţi

O furtună de zăpadă din Japonia a lăsat în urmă 11 morţi şi 1.250 de răniţi
Sursa foto: Foto: natureworldnews.com
09 Feb 2014   •   16:28
O furtună de zăpadă excepţională, fără precedent în ultima jumătate de secol la Tokyo, a provocat moartea a 11 persoane şi rănirea altor 1.250, sâmbătă şi duminică, pe tot teritoriul Japoniei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu al presei locale, relatează AFP, conform Mediafax.
Un strat de zăpadă de 27 de centrimetri a acoperit Tokyo sâmbătă, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 45 de ani, potrivit agenţiei naţionale de meteorologie.
Duminică la prânz, marile axe rutiere interne au fost curăţate, la fel ca unele trotuare, de serviciile municipale, precum şi de locuitorii sau comercianţii care se ocupau activ de acest lucru încă de la primele ore ale zilei. 
Împrejurimile birourilor de vot erau curăţate pentru a facilita accesul a peste zece milioane de alegători chemaţi duminică să aleagă guvernatorul capitalei. 
Depresiunea, care a parcurs sâmbătă sud-vestul insulei principale Honshu înainte de a ajunge la Tokyo, s-a deplasat apoi către nord-est, depunând 35 de centrimetri de zăpadă în oraşul de coastă Sendau, care nu a cunoscut un astfel de fenomen de 78 de ani.
Potrivit diverselor posturi locale ale televiziunii NHK, 11 persoane au murit în accidente provocate de zăpadă şi cel puţin 1.253 de persoane din întreaga ţară au fost rănite. Nu mai puţin de 5.300 de accidente diverse au fost înregistrate în 35 de prefecturi afectate de ninsori, potrivit aceleiaşi surse. 
Peste 20.000 de locuinţe au rămas fără curent electric duminică dimineaţă, iar 400 de zboruri au fost anulate în plus faţă de cele 740 suprimate cu o zi înainte. 
Circa 5.000 de călători au rămas blocaţi la începutul zilei pe aeroportul internaţional Tokyo-Narita, din cauza stării proaste a drumurilor care îl leagă pe acesta de capitală.
Vremea era relativ blândă la Tokyo duminică dimineaţă şi la prânz, dar noi ninsori sunt aşteptate în nordul ţării. 
 

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close