Antena 3 CNN Externe O furtună tropicală a suspendat lucrul la centrala nucleară Fukushima

O furtună tropicală a suspendat lucrul la centrala nucleară Fukushima

O furtună tropicală a suspendat lucrul la centrala nucleară Fukushima
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
30 Mai 2011   •   23:58

Unele dintre activităţile din exteriorul centralei Fukushima au fost suspendte, luni, de operatorul centralei, TEPCO, din cauza unei furtuni tropicale, relatează BBC News Online.

Nord-estul Japoniei, cel devastat de cutremurul din 11 martie, a fost lovit acum de ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt.

Există temeri că mult material radioactiv, provenind de la centrală, s-ar putea scurge în pământ şi în mare, după ce Agenţia japoneză de Meteorologie a avertizat cu privire la posibilitatea unor alunecări de teren şi inundaţii.

Taifunul Songda a retrogradat la furtună tropicală, în sud-vestul Japoniei, dumninică noaptea, dar rafalele puternice de vânt şi ploaia au continuat în nord-estul ţării.

Tokyo Electric Power Company (TEPCO), operatorul centralei nucleare, a anunţat că se află în stare de alertă, pentru a se asigura că apa contaminată radioactiv din incinta reactoarelor nu se scurge în afară.

Nivelul apei în subsolul uneia dintre clădirile celor şase reactoare a crescut cu aproape 20 de centimetri, în 24 de ore, până la aproape şase metri, a anunţat TEPCO.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close