Antena 3 CNN Externe O grupare anarhistă şi-a asumat răspunderea pentru explozia de la ambasada Elveţiei din Roma

O grupare anarhistă şi-a asumat răspunderea pentru explozia de la ambasada Elveţiei din Roma

O grupare anarhistă şi-a asumat răspunderea pentru explozia de la ambasada Elveţiei din Roma
Sursa foto: Foto: Antena 3
24 Dec 2010   •   09:44

O grupare anarhistă italiană şi-a asumat răspunderea pentru atentatele de ieri, de la Roma, soldate cu doi răniţi. Două pachete capcană au explodat la ambasadele Elveţiei şi republicii Chile, din capitala italiană.

"Ne vom face auziţi prin vorbe şi fapte. Vom distruge acest sistem de dominaţie", scrie într-un mesaj semnat de Federaţia Anarhistă Informală, găsit la locul uneia din explozii. Procuratura din Roma a deschis o anchetă.

Anchetatorii urmăresc o pistă internaţională, dar nu pot comenta mai mult. Se pare că incidentul nu are nicio legătură cu contextul Romei.

Prima explozie s-a produs la ambasada Elveţiei, aflată la câteva sute de metri de cea a României. Funcţionarul care a deschis pachetul a fost grav rănit.

Nu este prima dată când Ambasada Elveţiei este ţinta unui atac. În octombrie anul acesta, în faţa Ambasadei a fost lăsat un pachet exploziv.

După două ore, un al doilea pachet-capcană a explodat la ambasada statului Chile. Un diplomat a fost grav rănit.

Anchetatorii spun că incidentele au legătură cu cele de luna trecută, din Grecia. Atunci, 14 pachete explozive au fost expediate unor ambasade, dar şi lui Nicolas Sarkozy, Angela Merkel şi Silvio Berlusconi.


×
Subiecte în articol: Elvetia roma ambasada explozie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close