Antena 3 Externe O îmbrăţişare în moarte obsedant de frumoasă! Cea mai emoţionantă fotografie a tragediei din Bangladesh

O îmbrăţişare în moarte obsedant de frumoasă! Cea mai emoţionantă fotografie a tragediei din Bangladesh

de S.T.    |    08 Mai 2013   •   18:31
O îmbrăţişare în moarte obsedant de frumoasă! Cea mai emoţionantă fotografie a tragediei din Bangladesh

O imagine surprinsă de un fotograf din Bangladesh, ce reprezintă un bărbat şi o femeie care au murit îmbrăţişaţi în urma prăbuşirii unei clădiri în Savar, surprinde întreaga dimensiune umană a dramei produse în această ţară, scrie The Time.
   
"Această imagine, deşi este profund tulburătoare, este obsedant de frumoasă. O îmbrăţişare în moarte, tandreţea sa se ridică deasupra ruinelor pentru a ne atinge acolo unde suntem cel mai vulnerabili", afirmă Shahidul Alam, un fotograf şi scriitor din Bangladesh.
  
"Am fost întrebat de multe ori despre fotografia cuplului care se îmbrăţişează după dezastru. Am căutat cu disperare, dar nu am găsit niciun indiciu despre ei. Nu ştiu cine sunt sau care era relaţia lor", a declarat Taslima Akhter, cel care a realizat fotografia.


  
"Am petrecut întreaga zi la locul în care s-a prăbuşit clădirea, urmărind cum muncitorii în confecţii răniţi erau salvaţi dintre ruine. Îmi amintesc ochii înspăimântaţi ai rudelor - eram epuizat atât mental, cât şi fizic. În jurul orei 02.00, am găsit un cuplu care se îmbrăţişa în ruine. Părţile inferioare ale trupurilor lor erau îngropate în ciment. Sângele din ochii bărbatului curgea ca o lacrimă. Când am văzut cuplul, nu îmi venea să cred. M-am simţit de parcă i-aş fi cunoscut - îi simţeam foarte aproape de mine", povesteşte fotograful.
   
"De fiecare dată când privesc această fotografie mă simt stânjenit - mă obsedează. Este ca şi cum mi-ar spune, nu suntem un număr - nu doar mână de lucru ieftină şi vieţi ieftine. Suntem fiinţe umane ca voi. Viaţa noastră este preţioasă ca a voastră, iar visurile noastre sunt şi ele preţioase", adaugă Akhter.
   
Clădirea Rana Plaza, situată în Savar, la periferia capitalei Dhaka, s-a prăbuşit la 24 aprilie, în momentul în care în interior se aflau aproximativ 3.000 de muncitori în confecţii.

Echipele de salvare au recuperat 2.437 de supravieţuitori, în timp ce alte peste 800 de persoane au murit, potrivit ultimului bilanţ.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close