Antena 3 CNN Externe O implicare militară a Statelor Unite în Siria ar fi "o greşeală"

O implicare militară a Statelor Unite în Siria ar fi "o greşeală"

O implicare militară a Statelor Unite în Siria ar fi "o greşeală"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
12 Mai 2013   •   23:25

O implicare militară al Statelor Unite în Siria ar fi "o greşeală", deoarece rezultatul este imprevizibil, a declarat duminică fostul secretar american al apărării, Robert Gates, informează AFP, citat de Agerpres.

Într-un interviu acordat postului CBS, Gates a declarat, de asemenea, că nu întrevede "rezultate bune" din discuţiile privind programul nuclear al Iranului şi că o retragere completă a SUA din Afganistan ar fi o "eroare dezastruoasă".

"Am crezut ca a fost o greşeală să intervenim în Libia şi cred că este o greşeală să intervenim în Siria, chiar dacă am fi intervenit într-un mod mai semnificativ în urmă cu un an sau şase luni. Noi ne supraestimăm capacitatea de a prezice rezultatul", a declarat Gates pentru CBS.

"Prudenţa, în special în ceea ce priveşte înarmarea acestor grupări şi implicarea militară SUA, reprezintă regula", a adăugat el.

Gates, aminteşte AFP, ocupa postul de secretar al apărării în 2011, atunci când Washingtonul s-a alăturat operaţiunii aeriene a NATO în Libia, care i-a ajutat pe rebeli să-l înlăture de la putere pe dictatorul libian Muammar Gaddafi.












 

×
Subiecte în articol: Siria SUA robert gates
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close