x close

O importantă descoperire ar putea ajuta la tratarea a 130 de afecţiuni, inclusiv Alzheimer

de Antena3.ro    |    20 Dec 2010   •   18:22
O importantă descoperire ar putea ajuta la tratarea a 130 de afecţiuni, inclusiv Alzheimer 429 Foto: sharpbrains.com

Oamenii de ştiinţă britanici susţin că au făcut o descoperire importantă, care va ajuta la tratarea a peste 130 de afecţiuni, de la Alzheimer până la autism. Astfel, cercetătorii au identificat 1.400 de proteine ale creierului, care, atunci când nu funcţionează aşa cum ar trebui, contribuie la dezvoltarea mai multor boli, inclusiv Alzheimer, Parkinson, autism şi a deficienţelor de învăţare.

Identificarea acestor proteine ar putea avea ca rezultat noi medicamente şi instrumente mai bune pentru diagnosticare, relatează Newser.com, care citează Daily Mail. „Este o potenţială goană după aur, o nouă frontieră pentru descoperirea de medicamente noi”, a declarat Seth Grant, cercetător al Wellcome Trust Sanger Institute, de lângă Cambridge.

Pentru că aceste proteine sunt de multe ori „recidiviste”, ar putea fi dezvoltate multiple tratamente pentru afecţiunile respective. Proteinele în cauză se găsesc în sinapsele creierului, care conectează celulele nervoase. Se ştie de ceva vreme că sinapsele care nu funcţionează aşa cum trebuie joacă un rol important în mai multe afecţiuni, însă proteinele proaspăt identificate vor îmbunătăţi tratamentul acestor boli.

Citeşte mai multe despre:

Alzheimer parkinson proteine creier autism
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati