Antena 3 CNN Externe O înregistrare video cu familia de francezi răpită de islamiştii nigerieni a fost postată pe YouTube

O înregistrare video cu familia de francezi răpită de islamiştii nigerieni a fost postată pe YouTube

O înregistrare video cu familia de francezi răpită de islamiştii nigerieni a fost postată pe YouTube
de M.T.    |    26 Feb 2013   •   11:11

Rebelii islamişti din Nigeria au postat pe YouTube o înregistrare video cu famila de francezi care a fost răpită săptămâna trecută în Camerun, scenele fiind considerate „o cruzime fără limite” de oficialii de la Paris.

Familia formată din şapte membri (un cuplu cu patru copii şi fratele bărbatului) era flancată de câţiva luptători înarmaţi despre care se crede că fac pare din mişcarea Boko Haram, grupul care şi-a asumat responsabilitatea pentru răpire.

Unul dintre bărbaţii ţinuţi ostatici a citit o scurtă declaraţie în limba franceză, solicitând eliberarea membrilor Boko Haram deţinuţi în închisorile din Camerun şi Nigeria.

Familia de francezi a fost răpită pe data de 19 februarie, în timp ce vizita un parc naţional din Camerun, iar apoi au fost rapid transportaţi peste graniţă, în ţara vecină Nigeria.

Din câte se pare, cei şapte francezi au fost răpiţi ca o răzbunare pentru intervenţia Franţei în Mali, unul dintre răpitori spunând că preşedintele Francois Hollande „a început un război împotriva Islamului şi trebuie să luptăm peste tot”.

Răpitorii, care aveau feţele acoperite, au ameninţat că dacă cererile lor nu vor fi îndeplinite, îi vor „măcelări” pe ostatici.

„Toată lumea este mobilizată pentru a-i putea elibera pe conaţionalii noştri. Pentru noi, aceste imagini sunt teribil de şocante”, a declarat Laurent Fabius, ministrul francez de Externe.

Prin vocea ministrului Apărării, Jean-Yves Le Drian, oficialii francezi au anunţat că refuză să negocieze cu rebelii.

„Nu vom negocia aceşti termeni, nu vom negocia cu astfel de grupuri. Tot ce vom face este să folosim toate resursele noastre pentru a-i elibera pe aceşti ostatici. Dar nu vom juca acest joc, pentru că este vorba de terorism”, a spus Le Drian într-un interviu acordat unui post de radio şi citat de AFP.

În trecut, Boko Haram a solicitat de mai multe ori crearea unui stat islamic în Nigeria, o ţară cu un nivel ridicat al corupţiei şi în care majoritatea populaţiei trebuie să se descurce cu mai puţin de 2 dolari zilnic.




×
Subiecte în articol: rapire Nigeria Camerun video YouTube
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close