Antena 3 CNN Externe O instanţă turcă ordonă blocarea site-urilor care difuzează coperta revistei Charlie Hebdo

O instanţă turcă ordonă blocarea site-urilor care difuzează coperta revistei Charlie Hebdo

O instanţă turcă ordonă blocarea site-urilor care difuzează coperta revistei Charlie Hebdo
Sursa foto: Foto: globalnews.ca
14 Ian 2015   •   18:07

O instanţă din Turcia a ordonat blocarea site-urilor care difuzează prima pagină a ediţiei de miercuri a revistei Charlie Hebdo, care conţine o caricatură cu Profetul Mahomed, relatează agenţia Anatolia, citată de AFP.
   
Decizia de blocare a site-urilor a fost luată de tribunalul din oraşul Diyarbakir (sud-est) şi vizează "accesul la paginile online care difuzează ediţia de miercuri a revistei Charlie Hebdo", precizează agenţia Anatolia.
   
"Cei care dispreţuiesc valorile sfinte ale musulmanilor publicând caricaturi reprezentând Profetul nostru se fac vinovaţi de acte provocatoare", a argumentat, prin Twitter, vicepremierul turc Yalcin Akdogan.
   
Revista satirică Charlie Hebdo a publicat miercuri, pe prima pagină, o caricatură cu Profetul Mahomed, reprezentat cu lacrimi în ochi şi ţinând o pancartă pe care scrie "Sunt Charlie", slogan utilizat în semn de solidaritate după atacul care a vizat pe 7 ianuarie publicaţia franceză, soldat cu 12 morţi.
   
Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Atacul a fost revendicat şi de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria şi de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia. Revista satirică Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed şi a altor elemente religioase, în principal islamice, publicaţia primind, ca reacţie, o serie de ameninţări teroriste.

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close